El digital dels que votaran #SíSí. N. 3812. Dimecres, 18 d'octubre de 2017 13:05 h


directe!cat


acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Noguera doble fletxa Dijous, 5 d'octubre de 2017 17:18 h

El celler Costers del Sió vinifica en trull de pedra del segle XI 4.000 quilos de Garnatxa i Syrah

Elaborarà 3.500 ampolles del vi Finca Siós 2017

ACN La Sentiu de Sió.-El celler Costers del Sió ha iniciat aquest dijous la vinificació natural i espontània de 4.000 quilos de Garnatxa i Syrah en un dels trulls de pedra del segle XI que la família Porcioles-Buixó, propietària d'aquest celler de la DO Costers del Segre, va trobar i recuperar ara fa quatre anys. Des de Costers del Sió estimen que d'aquesta anyada 2017 podran treure unes 3.500 ampolles del vi Finca Siós que es va presentar l'any passat amb la seva primera anyada 2014. A partir d'ara el raïm fermentarà durant uns 6 dies a temperatura natural entre 25 i 27 graus als trulls de pedra. Una vegada finalitzi aquesta primera fermentació, el Finca Siós 2017 farà la fermentació malolàctica de forma espontània en dipòsits d'acer inoxidable, i posteriorment entrarà en botes de roure de 500 litres de segon ús entre 10 i 12 mesos. Finalment, passarà un període d'entre 6 i 12 mesos més un cop embotellat, abans de sortir al mercat.

Des del celler lleidatà han explicat que "la qualitat del raïm d'aquest 2017 ens ha permès tornar a fer el Finca Siós que ja es va vinificar el 2014 i 2015, però no el 2016". "La bona acollida d'aquest vi de fermentació espontània amb els llevats naturals de la pedra i l'ambient, ens ha recompensat l'esforç de la seva elaboració", ha puntualitzat Juan Porcioles, responsable comercial de Costers del Sió.El Celler Costers del Sió, ubicat a la partida de Flix, hereta molta tradició i història, ja que ocupa les antigues quadres i reserva de caça dels Comtes d'Urgell, entre els termes de la Sentiu de Sió i Montgai, a la Noguera. La finca de més de 700 hectàrees, propietat de la família Porcioles-Buixó, constitueix un projecte integral amb un equilibri ecològic que combina la vinya amb altres cultius com oliveres i cereals amb la seva pròpia ramaderia ovina i bovina i un vedat de caça. Té 80 hectàrees dedicades al cultiu de cep per elaborar exclusivament vins de Denominació d'Origen Costers del Segre.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.