El digital dels que votaran #SíSí. N. 3850. Dissabte, 25 de novembre de 2017 06:29 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 16:00 h

L'Alguer podrà veure TV3

Sense traduir ni subtitular

Televisió de Catalunya ha firmat un acord amb Televisió de l'Alguer perquè TV3 es pugui veure en aquesta ciutat de l'illa de Sardenya, on es parla català. El director de TVC, Francesc Escribano, i el president de la Fundació Alguer Liberada -propietària de la cadena sarda-, Pasquale Chessa, han firmat l'acord que permetrà que aquest canal de nova creació, i d'implantació a la zona de la ciutat de l'Alguer, pugui emetre determinades franges de programació agafant el senyal de TVCi.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 16:00 h

Juga a conquerir el .CAT i aconsegueix descomptes pel domini català

La Fundació puntCAT estrena un joc a la xarxa: La Conquesta del domini .CAT

Ahir, en motiu de la Diada de Sant Jordi, la Fundació puntCAT va estrenar el joc de la Conquesta del domini .CAT, a través del qual es pot aconseguir un descompte del 50% en el registre d’un .CAT durant el primer any. La Fundació .CAT, que va tenir una paradeta a la Rambla de Tarragona on, amb el suport de Tinet (la xarxa ciutadana de Tarragona), els interessats podrien jugar des d’allà a la versió analògica de la conquesta del domini .CAT i guanyar un codi de descompte.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 05:00 h

Per Ridao l'Estat ha de pagar el minitransvasament perquè en té les competències

Creu que Llena "no s'ha llegit l'Estatut"

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha explicat aquest dimecres que es mou entre el vot favorable o l'abstenció al decret llei del govern espanyol que ha de permetre portar aigua de l'Ebre a Barcelona. Ridao creu que és l'Estat qui ha de pagar aquesta obra, ja que diu que és qui té la competència. En aquest sentit, ha dit que el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, 'no s'ha llegit l'Estatut' quan afirma que cal 'estar agraïts' al govern espanyol per sufragar el cost d'una obra que 'hauria d'assumir' la Generalitat. Ridao vol que l'Estat acabi 'd'aclarir qui paga la factura' i que la Generalitat 'no ha de tancar cap porta a que el govern espanyol se'n faci càrrec'.
Llegir-ne més


publicitat

Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 05:00 h

Benach veu "normal" que dirigents d'ERC participin a la manifestació de la PDE a Amposta

Mas creu que és incompatible estar al Govern i anar a la manifestació

El dirigent d'ERC i president del Parlament, Ernest Benach, ha manifestat aquest dimecres que li sembla 'normal' i 'raonable' que els representants d'Esquerra participin a la manifestació del 18 de maig convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) a Amposta en contra l'allargament del minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona. 'Esquerra sempre ha tingut una posició coherent amb aquest tema, és antitransvasista i ara hi ha una situació d'emergència nacional gairebé de catàstrofe', ha manifestat durant la recepció institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Per la seva banda, Artur Mas ha criticat aquesta decisió, assegurant que 'no val' que Esquerra vagi a la manifestació i estigui alhora al Govern.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 05:00 h

La Comissió mixta sobre el finançament es reunirà "de forma immediata"

Segons el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha anunciat aquest dimecres que la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals entre l'Estat i la Generalitat es reunirà 'de forma immediata', en els pròxims dies, per poder complir els terminis que imposa l'Estatut de Catalunya referents al sistema de finançament. Castells ha fet aquestes declaracions en una trobada sobre el corredor mediterrani de la Cambra de Comerç de Barcelona i la de València a la qual han assistit el conseller i Gerardo Camps, conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Camps ha dit que 'està molt bé' que Catalunya pugui rebre una inversió pública segons el pes del seu PIB a l'Estat.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 05:00 h

Mas es planteja obrir les llistes electorals de CiU a catalanistes que no militin a la federació

A la 'Casa gran' no només hi volen convergents

El president de CiU i secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha explicat aquest dimecres que es planteja obrir les llistes electorals de la federació nacionalista a persones catalanistes que no militen a CiU. Mas, que ha volgut remarcar que és un 'pensament' que fa i que 'no hi ha una decisió presa', ha explicat que, amb el projecte de 'Casa gran del catalanisme', vol impulsar un 'projecte alternatiu' al del PSC i el tripartit, i que això s'ha de fer 'amb generositat'. Per això, ha apuntat aquesta possibilitat 'd'obrir les portes' de les llistes electorals 'si arriba el moment'.
Llegir-ne més


publicitat

Política doble fletxa Dijous, 24 d'abril de 2008 05:00 h

Pujol lamenta el "cinisme" amb que es parla de "solidaritat territorial" a l'Estat espanyol

Creu que la paraula 'solidaritat' s'ha utilitzat "d'una manera enganyosa"

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha denunciat aquest dimecres el 'cinisme' amb que, segons ell, 'sovint' es parla de la 'solidaritat territorial' a l'Estat espanyol. Pujol considera que aquesta paraula està 'mal utilitzada' en el llenguatge polític, sobretot 'en relació amb Catalunya'. En un article al butlletí del Centre d'Estudis Jordi Pujol, l'expresident de la Generalitat creu que no es pot arribar al punt que 'paraules d'alt contingut ètic i social perdin totalment el sentit' o 'serveixin per enganyar'.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 16:00 h

Puigcercós aposta per "guanyar la partida de la independència" en el seu llibre 'Generació.cat'

Pretén buscar "l'excel·lència" de la societat catalana

El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, exposa en el seu llibre 'Generació.cat' la seva aposta per ‘guanyar la partida de la independència’, com estableix el subtítol de l'obra. Editada per l'editorial 'L'Arquer', del grup Enciclopèdia Catalana, l'obra pretén que els lectors puguin conèixer el Puigcercós que s'amaga després del personatge públic del secretari general i ex conseller de Governació i Administracions Públiques. En el llibre, Puigcercós revela la seva estratègia a recórrer en els pròxims 20 anys perquè Catalunya arribi a la independència en el sí de la Unió Europea.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 16:00 h

Les autoritats de Catalunya resen perquè plogui

Ho han fet a la tradicional missa de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat

jose montilla palau generalitat missa sant jordi arquebisbe sistach
L'escolanet sembla estar més pel càmara que per Sistach
L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Maria Sistach, ha presidit la missa celebrada a la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, on s'ha demanat 'el do de la pluja pel bé dels nostres pobles i de les nostres ciutats'. Durant l'homilia, Sistach ha defensat la capacitat d'acollir als qui venen de fora com 'una característica' de Catalunya, que 'des del començament ha estat gresol capaç d'incorporar al seu projecte de poble tots els homes i dones que venien del nord i del sud'. Ha dit a les autoritats catalanes que 'amb la creixent realitat de la nova immigració' cal actuar d'acord amb aquest 'tarannà'.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 16:00 h

La JNC del Baix Ebre participarà en la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Serà el pròxim diumenge a Amposta

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) del Baix Ebre ha manifestat a través d'un comunicat la seva oposició a la interconnexió de xarxes proposada pels governs català i espanyol. Els nacionalistes consideren que el Govern ha 'enganyat' la ciutadania amb les mesures plantejades per pal·liar la crisi per la sequera i cataloguen el projecte descartat del transvasament del Segre com una 'cortina de fum' per acabar finalment triant l'opció de l'Ebre. Des de la JNC del Baix Ebre s'acusa el Govern d'haver dut a terme una gestió d'esquenes al territori' i per aquests motius se sumaran a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per al pròxim diumenge a Amposta.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 16:00 h

El conseller Baltasar reitera la voluntat del Govern de fer una interconnexió "amb data de caducitat"

Ho ha fet en una reunió a les Terres de l'Ebre

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, s'ha reunit durant tota la tarda d'aquest dimarts amb representants d'entitats i institucions polítiques, socials i econòmiques de les Terres de l'Ebre, per tal d'exposar-los amb detall quines són les propostes del Govern per fer front a la sequera. Baltasar ha explicat 'a fons' el reial decret que aprova la interconnexió de xarxes i ha manifestat la voluntat del Govern de crear una canonada amb 'data de caducitat'. Davant les crítiques de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i d'alcaldes d'ERC i CiU, que consideren que el decret 'obre la porta' a nous transvasaments, el conseller ha dit que 'estan malinterpretant el text'.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 05:00 h

El Govern estudia noves mesures per incrementar l'ús del català entre els joves

Costarà 61.953 euros

El Consell de Govern ha aprovat una despesa de 61.953 euros per elaborar l'estudi 'Llengua i Joves' per apuntar estratègies i accions per implantar polítiques lingüístiques que afavoreixin l'augment de l'ús social del català entre els joves. L'estudi persegueix comprendre els processos que afavoreixen o dificulten l'ús del català entre els joves com a llengua vehicular, i analitzar els discursos sociolingüístics dels joves. S'estudiaran polítiques lingüístiques, possibles orientacions estratègiques i actuacions de planificació lingüística que es puguin impulsar des de l'administració, les entitats i altres col·lectius juvenils.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 05:00 h

Puigcercós exclama: "cal fer alguns canvis a Medi Ambient"

Creu que "s'han comès errors"

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, creu que 'alguns canvis s'hauran de fer' al Departament de Medi Ambient, ja que 's'ha comès errors' davant de la situació de sequera. 'Però en tot cas és una decisió que s'haurà de prendre en el si del Govern', ha afegit. Puigcercós ha fet aquestes afirmacions aquest dilluns, durant la participació en un xat organitzat per Vilaweb, en el moment que se li ha preguntat sobre si hauria d'haver dimitit el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, per la seva actuació amb la sequera.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 05:00 h

Alberto Fernández Díaz presenta la seva candidatura a la presidència del PPC

Arriba "amb vocació d'integració i sense personalismes"

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat aquest dimarts que presentarà la seva candidatura a la presidència del PP de Catalunya 'amb vocació d'integració i sense personalismes'. Fernández Díaz ha dit que fa una 'aposta nítida per una Catalunya amb sentit social, d'ordre i de valors'. Així, ha dit que vol actuar amb responsabilitat 'sense anar en contra de ningú sinó només anar a favor del meu partit'. El dirigent del PPC ha assegurat que ja té els avals suficients per presentar la seva candidatura. Aquest mateix dimarts el president del PPC, Daniel Sirera, havia convidat Fernández Díaz a aclarir si es presentaria.
Llegir-ne més


Política doble fletxa Dimecres, 23 d'abril de 2008 05:00 h

Benach i Niubò volen auditories externes a ERC

També dividir la secretaria d'Organització i Finances

La candidatura ERCFutur, que encapçalen Ernest Benach i Rafel Niubò, han apostat aquest dimarts un model de gestió del partit 'més transparent' i han plantejat que el partit se sotmeti anualment a dues auditories externes per examinar els comptes de la formació. Benach ha apostat per construir un partit 'en xarxa' tant a nivell territorial com sectorial, que 'superi la piràmide' en la seva estructura. La candidatura, que avala l'actual president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, també proposa dividir la secretaria d'Organització i Finances en dues i fer públiques totes les donacions.
Llegir-ne més#CATALUNYAusurpada fletxaEDITORIAL fletxa

Sense un cop de força democràtic no guanyarem la República Catalana

Sense cap mena de dubte els independentistes guanyaran les eleccions “il·legals” del 21D i segurament ho faran amb més diferència que mai, fins i tot poden superar el 50% més un dels vots i s’acabarà el mite que els independentistes ... Llegir-ne mésENQUESTES enquestes

A qui votaràs el 21-D entre els partits independentistes?
44%31%25%
Vots 2065 vots   Comentaris 16


BLOGS enquestes

El Comunicado - JL Herrera El Comunicado - JL Herrera
Desconfianza en la Justicia
@Jordiqueralto @Jordiqueralto
Crida jove 2017-11
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
De Francesc Ferrer i Guàrdia a Oriol Junqueras: la ignomínia de l'Estat continua
Joan Guerola
Contes d'en Jan Bosch 173 Xiscles de gavines
Vicenç Plans Vicenç Plans
Un refugi polític pel proper #21D (24/11/2017)
Jaume Sastre Jaume Sastre
FELIPE VI I RAJOY ACABARAN COM EL CARNISSER DE BÒSNIA, RAKLO MLADIC..
Josep Maria Loste Josep Maria Loste
Què podríem aprendre de Bèlgica ?
Joan Canadell Joan Canadell
Les 4 crisis que trencaran Espanya
publicitatpublicitat

publicitatpublicitat#xocdetrens fletxa


publicitat


publicitat

publicitatpublicitatpublicitat


publicitatpublicitat
logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.