visitar la pàgina normal


21-4-2017

El Govern en ple s’obliga a fer el referèndum per escrit amb la màxima solemnitat

imatgeEl Govern en ple s’ha compromès per escrit a fer el referèndum en un acte de màxima solemnitat al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Alts càrrecs, consellers, vicepresident, i president han signat un manifest on es diu explícitament: “Avui ens comprometem a organitzar, convocar i celebrar un referèndum per donar resposta al mandat democràtic que hem rebut de la ciutadania”.  A banda, el text també assegura que els resultats s'aplicaran. Durant l’acte, en què la lectura del manifest per part de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes ha desfermat un llarg aplaudiment, Carles Puigdemont ho ha refermat dient que la votació “no la fem a dues o quatre mans, sinó que són moltes mans” les que se n’ocupen.  Puigdemont: "El referèndum, fruit de la voluntat d'una majoria de catalans que uneix gent que pensa molt i molt diferent"

El president no s’ha estat de criticar la Moncloa, perquè ha destacat que “enfront a amenaces i intents de limitació de la nostra capacitat d’autogovern”, l’executiu referma la “determinació” de fer un plebiscit “volgut per la immensa majoria de catalans i catalanes”. Segons ell, el referèndum és fruit de la  voluntat d’una “majoria de catalans” que “uneix gent que pensa molt i molt diferent”.

Junqueras: "Tenin la llibertat, el progrés i la justícia al cor de tots nosaltres"

Al seu torn, Oriol Junqueras ha intervingut en la mateixa línia, i també reculant en la història fins el 1027, any de la primera assemblea dels comtats catalans, fet que es considera la llavor de l’inici de les Corts Catalanes el 1214 i de la Generalitat el 1359. El vicepresident de l’executiu també ha parafrasejat paraules de Francesc Macià i ha conclòs: “Cadascú de nosaltres està al seu lloc i tenim la llibertat, el progrés i la justícia al cor de tots nosaltres”. 
© directe.cat
some rights reserved