visitar la pàgina normal


12-10-2017

L'ANC demana aixecar la suspensió de la declaració d'independència

imatgeL'Assamble Nacional Catalana ha fet public el seu posicionament en relació a la suspensió de la declaració d'independència. Segons informen, davant la negativa del gobierno a dialogar, l'entitat independentista demana al govern de la Generalitat que aixequi la suspensió i s'implementi la Llei de transitorietat per fundar la República Catalana. 
Els presidents de l'ANC i Òmnium Cultura, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, van sortir del ple del Parlament de dimarts passat "satisfets" amb el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la seva decisió de "suspendre" la declaració d'independència.
 
Però atesa la negativa de l'estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg, ja no té cap sentit mantenir suspesa la Declaració d'independència, diuen des de l'entitat. Per això insten el Parlament a aixecar-la, i el President i el Govern a implementar la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.
 
El Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, reunit en sessió extraordinària avui 12 d'octubre, ha acordat fer públic el seu posicionament en relació a la situació política actual.
 
Des del Directe.cat ja ho demanàvem en el nostre editorial: "President Puigdemont, Vicepresident Junqueras, activin la Declaració d'Independència com a resposta a un requeriment per humiliar tot un país, no esperin que posin Trapero, Sánchez o Cuixart a presó".
© directe.cat
some rights reserved