visitar la pàgina normal


13-10-2017

La Consellera Ponsatí i Marta Rovira fermes amb la Declaració d’Independència

imatgeCarles Puigdemont va preguntar als membres del consell executiu la posició respecte a la Declaració d’Independència sense suspensió o amb suspensió, la totalitat dels consellers excepte la consellera d’Educació , Clara Ponsatí. La decisió va provocar una “revolta” de la secretaria genera d’ERC que no entenia el canvi a darrera hora i de com es va comunicar a decisió a la CUP i a la gent que il·lusionada que esperava al Passeigs Lluís Companys.  Ampli suport de l’executiu i dels dos grans partits a Puigdemont

Amb quasi la totalitat del consell executiu donant ple suport a la decisió del president Puigdemont es va presentar al Parlament amb la proposta de suspendre la Declaració d’Independència, únicament la consellera Ponsatí va defensar la proclamació de la independència sense dilacions.   

La CUP va expressar el seu malestar i Marta Rovira va amenaçar amb la dimissió

La proposta del president Puigdemont amb el suport dels dos grans partits de govern va ser presentada als diputats de Junts pel Sí i als membres de la CUP pocs minuts abans que comences el plenari, provocant indignació entre els cupaires i sorpresa i indignació entre molts dels diputats de junts pel sí. La secretaria general d'ERC va amenaçar amb dimitir. 

La resposta negativa i amenaçadora del govern Rajoy obliga al govern Puigdemont a reactivar la Declaració d’Independència

Ahir a la nit mateix el secretariat de l’ANC demanava la reactivació de la declaració i diferents entitats i personalitats de la política catalana com Ernest Maragall demanaven una resposta clara davant la no negociació de Madrid.
© directe.cat
some rights reserved