visitar la pàgina normal


13-10-2017

La CUP també pressiona Puigdemont perquè reactivi la declaració d'independència

imatgeAhir a la nit, l'ANC enviava un comunicat amb el posicionament de l'entitat respecte a la suspensió de la declaració d'independència. Malgrat el suport de l'entitat al discurs de Puigdemont, "davant la negativa de l'Estat a dialogar" demanen al president de la Generalitat que aixequi la suspensió i s'implementi la Llei de transitorietat per fundar la República Catalana. A tres dies perquè venci el termini per la resposta de Puigdemont a Rajoy, la CUP li envia una carta on pressiona al president del govern perquè respongui que s'ha proclamat la república. La CUP ha enviat una carta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on pressiona perquè respongui al requeriment del govern espanyol de Mariano Rajoy que la república ja està proclamada.

Per als anticapitalistes, declarar la independència “és el mandat dels més de dos milions de persones que, malgrat l’ofensiva amenaçadora, judicial i repressiva de l’Estat, van dir ‘sí’” a l’1-O.

 “Només a través de la proclamació de la república serem capaços de respectar el que la majoria va expressar a les urnes”, ha dit, tot afegint que, en un context com l’actual, si l’Estat pretén “seguir aplicant l’article 155 i ens volen seguir amenaçant i emmordassant, que ho facin amb la República ja proclamada”.

Per als anticapitalistes ha fracassat la mediació i només amb la republica catalana "podrem fer que la intervenció d’actors internacionals es faci a partir de que se’ns reconegui com a subjecte polític”, remarquen a la seva carta. 


"Demòcrates també ho farà"

Nuria de Gispert, expresidenta del Parlament de Catalunya, ha anunciat via Twitter que el partit Demòcrates per Catalunya també escriurà a Puigdemont per demanar que proclami la independència.

© directe.cat
some rights reserved