visitar la pàgina normal


20-3-2017

La fiscalia demana 4 anys de presó per al socialista Narcís Serra

imatgeL'exvicepresident del Gobierno, diputat al congrés, ministre de defensa, alcalde de Barcelona i conseller de política territorial socialista del PSC, Narcís Serra, haurà de respondre davant del jutge pel sobresou que ell i els seus 41 directius es van adjudicar quan l'entitat CatalunyaCaixa estava a punt de ser rescatada.
La fiscalia demana quatre anys pel socialista i expresident de la Catalunya Caixa i pel seu exdirector general, Adolf Todó, per administració deslleial. Segons apunta el fiscal Fernando Maldonado, els directius de l'entitat varen donar el seu vistiplau de l'augment dels salaris "coneixedors de la situació de crisis de l'entitat", fent un "abús evident" del càrrec utilitzant els fons de l'entitat "en benefici propi i amb un perjudici clar per a l'entitat".

En aquest sentit, el fiscal s'agafa als acords del consell de l'administració que varen aprovar les remuneracions quan l'entitat estava patint el primer rescat públic de 1.250 milions d'euros i es van acomiadar 1.300 treballadors. L'increment salarial de Todó fou del 35% al 50%, el de l'exconseller delegat, Jaume Massana del 35% al 45%,
 
© directe.cat
some rights reserved