visitar la pàgina normal


21-4-2017

Què hi fa la Soraya a una terra que no estima?

imatgeLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a anat a l'acte de suport a la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, s'ha produït aquest divendres a la tarda a Barcelona. Aquest fet ha provocat un rebuig de la ciutadania i les entitats civils, que ho han entomat com tota una provocació. Aquí algunes reaccions: Jordi Cuixart ho considera “cinisme” 

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha considerat un acte “d’absolut cinisme” i un “intent d’humiliació de l’Estat espanyol” el fet que “desembarqui” a Catalunya per Sant Jordi i digui que ho fa per mostrar “total suport” a la llengua i la cultura catalanes. “Venir aquí i dir que valores la cultura catalana quan l’ataques sistemàticament per terra, mar i aire i atemptes contra la integritat i la cohesió de la llengua és un intent de colonització del que representa la llengua i la cultura catalanes”.

Dimiteix Isabel Martí com a protesta

L'editora de 'La Campana', Isabel Martí, ha dimitit de la junta directiva de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana perquè no veu "ni lògic ni normal" que s'hagi a convidat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, En declaracions a l'ACN, Martí ha dit que "no creu que toqui", ni a la seva editorial ni a l'associació de la qual formava part, invitar la vicepresidenta del govern espanyol per la diada. "La meva feina és fer llibres, és intentar tenir el màxim de lectors en català", ha subratllat l'editora, que ha explicat que amb la seva dimissió de l'Associació d'Editors ha volgut ser "conseqüent".

Toni Soler: "una farsa"

El periodista i historiador Toni Soler ha fet un tuit contudent carregant contra el govern per assistir a la trobada amb Soraya. 
 

A risc de que no em vulgueu publicar mai més res, us demano que actueu amb dignitat avui. https://t.co/CVqMOKfowJ

— TONI SOLER BLOG (@soler_toni) 21 d’abril de 2017

Em diuen de @cultura_cat que no és cosa d'ells i que finalment hi va en Junqueras. M'és igual. Estem col.laborant en una farsa. https://t.co/W7M5hPWaG5

— TONI SOLER BLOG (@soler_toni) 21 d’abril de 2017
© directe.cat
some rights reserved