visitar la pàgina normal


21-4-2017

Santi Vila denuncia una “campanya d’intoxicació”

imatgeSanti Vila ha respost als rumors que apunten que ell i Neus Munté dimitiran o seran cessats abans que es convoqui el referèndum perquè es lliurin de possibles inhabilitacions i es puguin presentar en unes hipotètiques noves eleccions al Parlament. En una entrevista a TV3, el conseller de Cultura ha negat el relat i ha denunciat que “és una especulació gratuïta” que “forma part d’unes campanyes d’intoxicació perquè hi hagi malestar i inestabilitat”.  Vila es referma en el suport al full de ruta de Puigdemont

En aquest sentit, s’ha refermat en el suport al full de ruta del govern del qual és membre: “Tots estem conjurats, i jo personalment per raons d’amistat, en què el projecte que està liderant el president Puigdemont vagi bé amb tota la solvència, seguretat i comfort”. I ha afegit que “hi ha moltes paradoxes” perquè “alguns diuen: ‘aquests haurien de plegar perquè els volem protegir’, i altres diuen: ‘aquests haurien de plegar perquè són uns incompetents’”.

El conseller de Cultura adverteix del precedent que es pot establir amb el litigi de Sixena

Santi Vila també s’ha referit al litigi al voltant de les obres d’art del monestir de Sixena per avisar que “segons com acabi, establirem un precedent al conjunt de l’estat”. El titular de Cultura ha dit que la decisió judicial en última instància podria afectar mostres d’altres museus, perquè en aquest xoc s’està dirimint si les obres haurien d’estar als “llocs d’origen” o als “grans museus”. Segons ell, en aquest cas la Generalitat té una “espasa de Dàmocles al cap” mentre espera la decisió final als recursos que el Govern ha interposat.
 
© directe.cat
some rights reserved