visitar la pàgina normal


16-4-2018

Un institut català, assetjat per grups ultres que l'acusen d' ''adoctrinar'' els alumnes

imatgeRedacció| L'Institut Joan Boscà de Barcelona s'enfronta avui a l'assetjament de grups de l'extrema dreta espanyolista, concentrats a les seves portes per acusar a crits el centre d' "adoctrinar" els alumnes a favor de la independència. De fet, l'institut ha hagut de suspendre a última hora la jornada de portes obertes que havia de celebrar aquesta tarda. 
 
 
Com a resposta a la convocatòria ultra, s'ha creat el 'Front en Defensa del Joan Boscà', integrat per alumnes, exalumnes i entitats del barri de Les Corts, que també són a les portes del centre per "possibilitar el desenvolupament normal de la jornada". La posició oficial de l'institut l'ha manifestat en un comunicat en que lamenten que el "debat polític" es traslladi a l'escola i anuncien que "totes les idees han estat ben rebudes" a l'institut. 


El 'Front en Defensa del Joan Boscà' ha aplegat més d'un centenar de persones amb banderes antifeixistes, mentre que a la convocatòria ultra hi han acudit només una vintena de persones portant banderes espanyoles i de Tabàrnia. Entre els ultres, hi havia Jaime Vizern, l’individu que va intentar entrar al domicili de Puigdemont a Waterloo vestit de Guàrdia Civil i president de  'Democracia y Unidad Española' ; a més d'alguns afiliats de Vox. A més, entre les entitats impulsores de la concentració ultra destaca 'Profesores por el Bilingüismo', el president de la qual -Francisco Oya- ha estat denunciat pels seus alumnes per afinitats amb l'extrema dreta, ser homòfob i masclista. 
 
 
© directe.cat
some rights reserved