visitar la pàgina normal


14-3-2018

Unes 29 universitats xineses s'interessen per organitzar intercanvis amb centres catalans

imatgeRedacció | El 29 Saló de l'Ensenyament, que se celebra des d'aquest dimecres al diumenge 18 de març en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, ha obert les seves portes amb la presència de 29 universitats xineses i la previsió de 100.000 visitants.
Els secretaris d'Ensenyament i Empresa i Coneixement de la Generalitat, Lluís Baulenas i Pau Villòria, respectivament, la tinent d'alcalde Laia Ortiz i el secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, han realitzat una visita en la qual han recorregut alguns dels expositors de la fira.
 
La fira, amb una superfície de 45.000 metres quadrats, compta amb 230 expositors, presentarà els 54 nous graus per al pròxim curs de les universitats catalanes i ha reforçat la seva vocació orientadora en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball.
 
El secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha destacat la nova oferta de graus, la majoria a preu públic i innovadors, i consolidar "el rècord d'internacionalització" de les universitats catalanes.
 
La Xina, interessada en Catalunya
 
La presència de 29 universitats xineses també és una de les novetats i, segons ha explicat la directora del saló, Roser Soley, han vingut a explorar intercanvis amb universitats, de professorat i atreure alumnes.
 
Soley ha dit que la seva presència ha estat una iniciativa del Govern xinès que "ha apostat" pel saló com a punt de referència de l'educació a Catalunya.
 
L'Exèrcit manté la seva presència i una superfície similar a la de la passada edició del Saló, amb un expositor "una mica menor" als 90 metres quadrats que va tenir en 2017.
© directe.cat
some rights reserved