El digital dels que votaran #SíSí. N. 3811. Dimecres, 18 d'octubre de 2017 00:08 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

ABERTIS reclama 1072MEUR a l’Estat i 52MEUR a la Generalitat pel descens de vehicles

Aquestes xifres poden multiplicar-se per tres en els propers anys per uns convenis fets a mida de la concessionària i signats per la ministra Magdalena Álvarez i el conseller Joaquim Nadal

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Les xifres consten a la memòria econòmica de l’empresa (pag. 104) i representen el saldo a cobrar a 31 de desembre de 2012 i que reclama ABERTIS, segons els convenis signats per l’empresa amb el Ministeri de Foment i la Generalitat, el primer per la construcció del tercer carril de l’AP-7 fins a la Junquera i el segon per l’ampliació de l’autopista C-32 de Palafolls a Tordera. Els convenis semblen fets a plaer de la concessionària que és garanteix cobrar si no és produeix un augment del transit, les clàusules són tant favorables que amb la crisi i la disminució del transit Abertis ha fet el negoci del segle, en el cas del conveni de l’AP-7 en tant sols cinc anys d’aplicació la compensació a cobrar arriba a la xifra de 1.072 MEUR i en el cas de la C-32, en tres anys la xifra de la compensació puja a 52 MEUR, en els dos casos l’aplicació del conveni és fins a la finalització de la concessió amb el que la xifra, sobretot en el primer cas,  pot multiplicar per tres el seu import, podem parlar de fins a 3.000MEUR per part de l’estat i de més de 200 MEUR per part de la Generalitat.
La Ministra Magdalena Álvarez va signar un conveni que dessagna els fons del ministeri i impedeix el desdoblament de la N-II

Si en cinc anys d’aplicació del conveni la xifra que reclama ABERTIS puja a més de 1.000 MEUR, imagineu el que pot arribar a pujar fins a l’any 2021, data de finalització de la concessió de l’AP-7, si la davallada de transit segueix endavant la xifra pot arribar als 3.000 milions d’euros. Cal tenir en compte que la compensació del darrer any 2012 és ja de més de 310 MEUR en un sol any, el conveni creix a ritme exponencial.

Si el desdoblament de la N-II estigués fet les compensacions serien encara molt més elevades

Aquest és el veritable motiu del no desdoblament de la carretera de la vergonya, tot són problemes, obres inacabades, no adjudicades, tot són excuses per retardar el màxim i poder  estalviar alguns milions. Des del directe!cat ho vam denunciar ja fa mesos i ara amb les xifres a la má es confirma el desastre del conveni signat per Magdalena Álvarez.

El Conseller Nadal va caure a la trampa i va signar un conveni de característiques similars amb ABERTIS per l’ampliació de la C-32 a Palafolls

Tres anys més tard i malgrat que ja es coneixien els primers resultats negatius del conveni amb Foment, el conseller Nadal en va signar un de semblant, amb les mateixes característiques i adaptat a la petita ampliació de l’autopista del Maresme. En tant sols tres anys d’aplicació el deute reclamat per ABERTIS ja és de més de 52Meur, 11 milions dels quals en el darrer any.

Els convenis d’ABERTIS amb Foment i la Generalitat són inassumibles i tenim tot el dret a denunciar-los per abús de posició

Resulta que les retallades afecten a treballadors, a l’ensenyament, a la sanitat i no a les grans empreses que per la seva situació de privilegi poden enganyar a les administracions, tenen els millors advocats i en treuen profit de polítics poc fiables i poc seriosos, seria just que les retallades també afectessin a les grans empreses que abusen de l’administració, seria raonable i just denunciar aquests convenis per estalviar diners i costos socials a les administracions i, sobretot, als ciutadans.

A la Generalitat i, sobretot, al Ministeri de Foment li sortiria molt més a compte subvencionar els peatges de la C-32 i de l’AP-7 per augmentar el transit per aquestes autopistes i reduir els diners que han de pagar any rere any a  ABERTIS.

Escàndol “nade in Spain”: Per l’any 2012, el Ministeri de Foment haurà de pagar 310 milions d’euros de compensació a ABERTIS, és a dir l’empresa ingressarà més euros gràcies a Magdalena Álvarez que no pas per la recaptació dels peatges



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
D.F. fletxa Manresa
3 d'agost de 2013, 20.59 h

#52 Escolta, ximplet: i de la Teresa de Calcuta no en parles?

Esteu prou d'ullera, de dir que aquest nano és un mortadelo. Ja sé que no són premis Nobel, els mortadelos, però aquest nano els guanya a totxo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Carles Matafrigola fletxa Riudellots de la Selva
2 d'agost de 2013, 18.46 h

#51
#53 Esteu equivocats, aquests no és un nen consentit i torrecollons, aquest és un castellanista camuflat, que es vol fer passar per català i probablement sigui un agent del CNI fent de troll pagat per l'estat. No li feu ni cas, IGNOREU-LO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Francesc Novoa fletxa Palafrugell
2 d'agost de 2013, 17.35 h

#51 JRS, per què discuteixes amb aquest jovenet imbècil? Sempre t'hem vist discutir amb espanyolistes, no amb joves maleducats i estúpids. Deixa'l estar que és subnormal, que no ho veus? És un dels pobres idiotes de Solidaritat, dels que prefereixen insultar ERC que insultar el PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
X fletxa Casa Meu
2 d'agost de 2013, 09.46 h

#51

Tindràs molta edat, tanta com poca educació, no a nivell formatiu, si no personal.

Estic segur que amb l'edat que dius que tens, més d'un cop t'ha curat o ajudat algun d'aquests feixistes o desgraciats que dius. Segur que no has posat cap pega perquè et curi alguna malaltia un castellanoparlant.

És molt trist, insultar i menysprear d'aquesta manera, cada persona és un mon, independenment de que parli o d'on vingui.

Si aquesta és la Catalunya neta que vols, te la pots quedar per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
J.R.S. fletxa ((*(( Empordà, NACIÓ CATALANA, PAÏSOS CATALANS ))*))
1 d'agost de 2013, 19.37 h

#48 Ùltima precisió: Això de jo jutjo algú per haver nascut arreu o per parlar una altra llengua, és una altra de les MENTIDES que vergonyosament dius.

Per a mi, un negre o groc o esquimal que si ha vingut a viure a CATALUNYA, ens respecta i parla la llengua SECULAR del país, ÉS COM UN CATALÀ. Però un castellà que duu 40 anys aquí i segueix amb la LENGUA DEL IMPERIO, per a mi és un desgraciat pancastellanista i un FEIXISTA.

Per a tu, que estic començant a creure que no ets de SI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
J.R.S. fletxa ((*(( Empordà, NACIÓ CATALANA, PAÏSOS CATALANS ))*))
1 d'agost de 2013, 19.25 h


#40 #41 #42 #48 Una reflexió:

El 2005 jo podia dir que havia passat exactament MITJA vida sota el franquisme. Ara, puc dir que si el 2014 assolim la independència, només la podré gaudir (adoptant l’esperança mitjana de vida actual) durant aproximadament un 15% de la meva vida, és a dir, UNA MISÈRIA.

Els de la meva edat lluitem no tant per nosaltres com pels nostres descendents, en el meu cas, amb una filla de 44 anys, ja tampoc ho podrà gaudir més de la meitat de la seva vida.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
J.R.S. fletxa ((*(( Empordà, NACIÓ CATALANA, PAÏSOS CATALANS ))*))
1 d'agost de 2013, 18.31 h

#48 Mira, nen curtet i histèric: jo insulto, sí, però FRANQUISTES PANCASTELLANISTES, i no "només", això t'ho inventes tu, demostrant la teva baixa qualitat intel.lectual. Jo insulto enemics de Catalunya mentres que tu, petit insolent idiotitzat, insultes independentistes d'ERC i mai no t'hem vist defensar Catalunya aquí. A més, xulet impenitent, ets un ignorant de qualsevol mena de teoria política, desconeixedor de principis tan fonamentals com poden ser el "principi esperança" de B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
X fletxa Casa Meu
1 d'agost de 2013, 14.42 h

#46

jojojo, ja admets que et dediques només a insultar? Però bé, una persona que jutja d'altres pel simple fet d'haber nascut a un altre lloc, o parlar un idioma diferent al teu.... No se si veus per on vaig amb el teu gran nivell intelectual, però qui pensa així, normalment te un nom...

d'altra banda, abans d'intentar corregir a algú pel fet de com escriu un so... mira't el melic:

FASSIS - FACIS
APREN-NE - APRÈN
HUMILLAR - HUMILIAR

Per cert, aquesta última, escrita en perfecte cas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Jacme I = J.R.S. fletxa ((*(( Empordà, Principat de Catalunya, Països Catalans ))*))
31 de juliol de 2013, 20.26 h

Veig que us he posat un dels nicks d'insultar fort, i no era la meva intenció, perquè a vosaltres, que POTSER sou catalans, NO US VULL HUMILLAR NI FOTRE-US MASSA CANYA. Només contestar les vostres IMPERTINÈNCIES DE NENS MAL EDUCATS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
31 de juliol de 2013, 20.22 h



#42 Per cert, no siguis ximplet, i si vols fer com si riguessis, NO HO FASSIS AMB LA J COM ELS CASTELLANS, perquè si coneixes el so català de la J veuràs que ETS RIDÍCUL.

Si vols ser un bon català, apren-ne la llengua . Jo vaig fer escola, institut i universitat EN CASTELLÀ, i als 30 anys (1975) vaig començar a estudiar el català. I malgrat això no cometré l'analfabetada d'escriure "jo jo jo", sinó "ho ho ho" o si vols adoptar una aspiració més forta, amb el sistema INTERNACION... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






EDITORIAL fletxa

President: ja som república, celebrem-ho!

Espanya ha estat el primer país del món que ens ha reconegut, desprès de més de 300 anys de sotmetiment, aquest 1 d’octubre ha fet el pas decisiu amb el reconeixement del naixement de la República Catalana, això sí, ho ha fet a l’espanyola. ... Llegir-ne més

publicitat


BLOGS enquestes

Pere Joan Barceló Pere Joan Barceló
"La gent no s'adona del poder que té..."
Mercè Dalmau Mallafré Mercè Dalmau Mallafré
NO ENTENC RES…
Jordi Solà Coll
Els dies que ara vénen. Mobilització permanent
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
PRESÓ sense fiança per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Josep Huguet Josep Huguet
LA LLAVE ES ECONÓMICA
Josep M Gatnau
La irracionalidad de volver al "seny" ahora
Joan Lladonet Joan Lladonet
On són i qui són els violents i els mentiders?
Josep Maria Loste Josep Maria Loste
Que pretenen aquesta gent ?
publicitat




publicitat





#xocdetrens fletxa
















publicitat







LES MÉS fletxa








NO-DO - ESTAT D'EXCEPCIÓ fletxa

[4] Votar pot significar presó!



publicitat




logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.