El digital dels que votaran #SíSí. N. 3870. Dissabte, 16 de desembre de 2017 00:34 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Margallo fracassa, Mas reclama a 'New Europe' que Madrid "acati els seus principis democràtics"

El president de la Generalitat escriu en un especial del 2014 de la publicació en què també participen el primer ministre francès, l'italià o el ministre d'Economia britànic

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, reclama aquest dilluns des del 'New Europe' que Madrid "acati els seus proclamats principis democràtics" i permeti la celebració del referèndum. En un article publicat en l'especial 'Our World in 2014' (El nostre món el 2014), Mas explica el procés que ha dut Catalunya a reclamar la independència i defensa que "en el segle XXI resolem aquestes disputes pacíficament i democràtica, amb urnes i vots". El president escriu a l'especial juntament amb altres personalitats com el primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, l'italià, Enrico Letta, el ministre d'Economia britànic, George Osborne, o les eurocomissàries Neelie Kroes i Androulla Vassiliou. 


Comparteix
   


Etiquetes

Mas explica en l'article que des del 1714 Catalunya "ha mantingut la seva identitat viva tot i les dictadures i la repressió cultural a gran escala" però que fins i tot amb la recuperació de la democràcia "els governs de tots els partits intenten centralitzar i construir un país hispànic homogeni". "Això ha convençut molts catalans que només el dret a l'autodeterminació pot garantir la seva supervivència política, econòmica i cultural", defensa el President.

Artur Mas assegura al 'New Europe', que es publica setmanalment a Brussel·les, que el Tribunal Constitucional va "eliminar parts fonamentals" de l'Estatut d'Autonomia del 2006. A més, recorda les afirmacions del ministre de Cultura i Educació, José Ignacio Wert, sobre espanyolitzar els catalans i assegura que "il·lustra clarament l'agenda de l'estat central" en aquesta matèria.

Mas presenta Catalunya com una "nació europea" que ha servit "de pont entre Europa i el mediterrani". "Com a poble, nosaltres els catalans, sempre hem lligat la nostra identitat a la cultura i l'obertura internacional. Barcelona, la nostra capital, és una vibrant metròpolis mediterrània, una gran destinació per inversions estrangeres, un centre d'arquitectura gòtica i modernista i un imant per molts dels moviments artístics dels segles XIX, XX i XXI", descriu.

El president de la Generalitat defensa a l'article que el moviment independentista "ha estat liderat per la nostra vibrant societat civil a través de grans manifestacions arreu de Catalunya" i cita les de l'11 de setembre del 2012 i Via Catalana del 2013. Segons Mas, les manifestacions demostren que "Catalunya no es conformarà amb res que no sigui un referèndum d'autodeterminació com el que es va negociar entre els governs britànic i escocès". 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
14 de gener de 2014, 09.47 h

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

GUANYANT-nos el suport de l'opinió pública internacional. GUANYEM la independència.

INTERNACIONALITZEM la nostra lluita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
14 de gener de 2014, 09.40 h

#9

Más buenas noticias en 2014
- El PIB creció el 0,3% en el cuarto trimestre del 2013, frente al 0,1% del tercero. Guindos rebaja del 25,9% a menos del 25% la tasa de paro prevista para el 2014.

- Ronaldo, nuevo Balón de Oro. El delantero del Madrid desbanca a Messi de su reinado y suma su segunda pelota dorada tras la conquistada en el 2008. Reconozco que el futbol me la trae floja, esta mención es solo para epater le bourgeois.

- Anticorrupción pide la imputación de Oriol Pujol tam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
14 de gener de 2014, 00.38 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
13 de gener de 2014, 21.26 h




Cleto Aragoneses: sé que amb una copeta d'ANÍS EL MONO tot et sembla diferent i les cretinades més incongruents et poden semblar la mar d'assenyades i escaients, però . . .

Digues-me amb el cor a la mà: que pensaries tu d'un nano que en una notícia sobre un article escrit pel President de la Generalitat, hi posés un comentari sobre el pretès malbaratament alemany en aeroports i auditoris? ? ? ! ! !

Si tens dos dits de seny, DIRIES QUE ESTÀ BEN BOIG.




Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
B.Urleta fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ, FRANQUISME CASPÓS= simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
13 de gener de 2014, 21.24 h




#6 Una consideració, posats a parlar dels malbarataments:

Que Alemanya es gasti ELS SEUS diners en el que li doni la p... gana, és una cosa; que l'estat esPANOLI gasti en tonteries ELS DINERS QUE LI DONEN ELS ALEMANYS, és una cosa BEN DIFERENT. Ho entendria un nen d'escola primària.



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Lloret de Mar
13 de gener de 2014, 21.02 h

#6 pobre desgraciat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de gener de 2014, 20.47 h

#Marca Alemania.Alemania también despilfarra
Retrasos y sobrecostes en aeropuertos, óperas y estaciones no siempre útiles. La Filarmónica del Elba, en Hamburgo, debía abrir en 2010 y sigue en obras con un coste que ha pasado de 77 millones a 789.
En voz baja, casi en susurro, el alcalde de Berlín, Klaus Wowereit, lo ha dicho: el nuevo aeropuerto de Berlín-Brandemburgo tampoco se inaugurará en el 2014. Han sido tantas las alteraciones del acontecimiento y tantos los incrementos en la eva... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de gener de 2014, 15.40 h

Donde no fracasa Margallo ?
Habeis visto un " INEPTO " mas grande ?

Eh ! ! ! el comemtario esta escrito en " LEPE ARGENTINO " avalado por la " RALA "
Real Academia de Lengua Argentina.

A MAMARLA CON LA LENGUA, PRINGAOS ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
13 de gener de 2014, 14.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=43HY0HAnIbQ

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

GUANYANT-nos el suport de l'opinió pública internacional. GUANYEM la independència.

INTERNACIONALITZEM la nostra lluita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
13 de gener de 2014, 13.12 h

Qui no defensa els drets democràtics dels catalans a decidir si volen formar part d'estat espanyol o no, no defensa ni igualtat ni democràcia sinó feixisme i/o imperialisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat








#CATALUNYAusurpada fletxa







BLOGS enquestes

El Comunicado - JL Herrera El Comunicado - JL Herrera
El 21D no va solo de Independencia
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
Espanya apunyala la sobirania de Catalunya a marxes forçades
Estanis Alcover Estanis Alcover
Sàpiens aporta una bona història del periodisme de Catalunya
Vicenç Plans Vicenç Plans
La resposta és a l’extrem, si volem evitar noves eleccions (1512/2017)
Sergi Tarrés i Sales Sergi Tarrés i Sales
16 HORES AL DIA
Jordi Solà Coll
Només una part de la veritat. Opressió i independència de Catalunya
Carles Agustí Carles Agustí
ESTRATÈGIA I PROCÉS
Xai Negre Xai Negre
TANTES AJUDES SON BONES O DOLENTES






publicitat





EDITORIAL fletxa

Els independentistes guanyaran sinó es creuen les enquestes

Som davant unes eleccions “il·legals” i cal que ho recordem. Els grans mitjans de comunicació tenen clar que volen acabar amb els independentistes i han descobert que les enquestes manipulades són una eina clara de desestabilització. ... Llegir-ne més



#xocdetrens fletxa






publicitat





ELS VÍDEOS fletxa

#21D Silvia Bel posa veu al darrer vídeo de @juntsxcat

comentaris
publicitat







publicitat



publicitat



publicitat



logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.