directe ! a La República. N. 4086. Dijous, 19 de juliol de 2018 15:22 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol reclama el retorn dels papers de Salamanca a Salamanca

El nou director general de Belles Arts i Arxius i Biblioteques diu que "l'obligació" de la Generalitat "no és custodiar sempre els documents"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El nou director general de Belles Arts i Arxius i Biblioteques, Miguel Ángel Recio, ha reclamat a la Generalitat que retorni els papers de Salamanca que no han trobat propietari. En una entrevista al diari 'ABC', Recio sosté que la Generalitat "l'obligació", d'acord amb la sentència del TC, "no és custodiar per sempre els documents dels qui no s'hagi trobat els seus legítims propietaris". "Ha passat temps suficient perquè se sol·liciti la tornada dels papers de les associacions extingides, propietaris no trobats o famílies que no vulguin reclamar-los". "Ara Catalunya ha de tornar aquesta documentació", sentencia Recio.
En l'entrevista, el director general de Belles Arts explica que el requeriment del Ministeri de Cultura "ha estat molt clar". "Hem demanat la devolució. És veritat que està perfectament digitalitzada la informació, però...", indica Miguel Ángel Recio.
 
El passat 4 de desembre, es va enviar des de l'Arxiu de la Guerra de Civil de Salamanca cap a l'Arxiu Nacional de Catalunya, de la darrera remesa dels papers de Salamanca. Concretament, van ser 238 caixes, 350 llibres, 10 cartells, dues làmines, tres mapes i plànols, quatre banderes, deu pamflets i vuit targetes postals. Tot i tractar-se del darrer enviament, la Generalitat va denunciar que encara faltaven documents i el Ministeri de Cultura va al·legar aleshores que només es van remetre els papers amb un propietari clar.
 
Quinze dies més tard, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va titllar de "lamentable" que el Ministeri de Cultura no tornés tota la documentació i va anunciar que els serveis jurídics de la Generalitat estaven ultimant una demanda per reclamar tots els papers per la via judicial.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
GHGUJ fletxa HGFHD
21 de gener de 2015, 18.32 h

El govern espanyol reclama el retorn dels papers de Salamanca a Salamanca ------------------------------------> M'ENCANTA L'OBSTINACIÓ DELS ESPANYOLS EN VOLER RETENIR UNS PAPERS QUE MAJORITÀRIAMENT SOLS TENEN VALOR PER ALS HISTORIADORS, I COM A MOLT SENTIMENTAL PER A LES ENTITATS LEGÍTIMES QUE PERDURIN I LES PERSONES QUE EN SIGUIN HEREVES. A MÉS LA MAJORIA DELS PAPERS QUE ES RECLAMEN NI TAN SOLS DEUEN ESTAR ESCRITS EN CASTELLÀ. TOT INDICA UN ALT GRAU D'AUTORITARISME I MIOPIA POLÍTICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ai Senyor! fletxa Barcelona
21 de gener de 2015, 10.46 h

O sia que la solució seria quelcom així: dilluns, dimecres i divendres, els tenim. I dimarts, dijous i dissabte, ens els continuen robant "por derecho de conquista", i el dia de Déu nostusinyor els posem als núvols. És això el "No Sempre"?. O tenen un altre acudit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
21 de gener de 2015, 01.35 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de gener de 2015, 11.44 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Observador fletxa Barcelona
20 de gener de 2015, 11.17 h

Realmente el robo a traves de sus leyes y tribunales parece que se consolida en españa. Y mientrastanto sus queridtos ciudadanos imperterritos unicamente porque va en contra de Catalunya y creen que a ellos no les afecta. Después a esa 'buena gente' que passa de todo cuando tengan problemas pediran ayuda.
España cada dia es más infumable. Cuando se queden solitos con su birria de pais con su pan se lo coman. Vuelven a la inquisiciónb a marchas forzadas. Ja s'ho trobaran, nosaltres ja no h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat




EDITORIAL fletxa

1986 #CridaNacional a ERC, 2018 #CridaNacional per la República

32 anys després del manifest “Crida Nacional a ERC” on diferents dirigents independentistes feien una crida a la unitat del moviment independentista a l’entorn del partit republicà, es aquest dilluns es presenta una nova Crida Nacional ... Llegir-ne més





ELS VÍDEOS fletxa

Emotiu 'Cant dels ocells' pels presos polítics a Lledoners

comentaris




BLOGS enquestes

Vicenç Plans Vicenç Plans
La por bloqueja el Parlament (diputats en llibertat condicional) (19/7/2018)
Jordi Solà Coll
La farsa del judici
Guillem Pursals Guillem Pursals
El capvespre dels Déus
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
Esclata la primera crisi del Govern Torra
JOSÉ LUIS ORTIZ GUELL
LA VERDAD Y LA DIGNIDAD VS. UTILITARISMO INTERESADO
Sergi Tarrés i Sales Sergi Tarrés i Sales
UNITARIETAT. ELS INDEPENDENTS SÓN ELS PARES?
Antoni Mª Oriol Hill
Comunicat Sectorial Intel·ligència per la República
Xavier Guarque Xavier Guarque
No hi pot haver ni oblit ni perdó
publicitat


publicitat



#xocdetrens fletxa


















#CATALUNYAusurpada fletxa








logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.