El digital dels que votaran #SíSí. N. 3871. Dissabte, 16 de desembre de 2017 15:34 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol reclama el retorn dels papers de Salamanca a Salamanca

El nou director general de Belles Arts i Arxius i Biblioteques diu que "l'obligació" de la Generalitat "no és custodiar sempre els documents"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El nou director general de Belles Arts i Arxius i Biblioteques, Miguel Ángel Recio, ha reclamat a la Generalitat que retorni els papers de Salamanca que no han trobat propietari. En una entrevista al diari 'ABC', Recio sosté que la Generalitat "l'obligació", d'acord amb la sentència del TC, "no és custodiar per sempre els documents dels qui no s'hagi trobat els seus legítims propietaris". "Ha passat temps suficient perquè se sol·liciti la tornada dels papers de les associacions extingides, propietaris no trobats o famílies que no vulguin reclamar-los". "Ara Catalunya ha de tornar aquesta documentació", sentencia Recio.
En l'entrevista, el director general de Belles Arts explica que el requeriment del Ministeri de Cultura "ha estat molt clar". "Hem demanat la devolució. És veritat que està perfectament digitalitzada la informació, però...", indica Miguel Ángel Recio.
 
El passat 4 de desembre, es va enviar des de l'Arxiu de la Guerra de Civil de Salamanca cap a l'Arxiu Nacional de Catalunya, de la darrera remesa dels papers de Salamanca. Concretament, van ser 238 caixes, 350 llibres, 10 cartells, dues làmines, tres mapes i plànols, quatre banderes, deu pamflets i vuit targetes postals. Tot i tractar-se del darrer enviament, la Generalitat va denunciar que encara faltaven documents i el Ministeri de Cultura va al·legar aleshores que només es van remetre els papers amb un propietari clar.
 
Quinze dies més tard, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va titllar de "lamentable" que el Ministeri de Cultura no tornés tota la documentació i va anunciar que els serveis jurídics de la Generalitat estaven ultimant una demanda per reclamar tots els papers per la via judicial.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
GHGUJ fletxa HGFHD
21 de gener de 2015, 18.32 h

El govern espanyol reclama el retorn dels papers de Salamanca a Salamanca ------------------------------------> M'ENCANTA L'OBSTINACIÓ DELS ESPANYOLS EN VOLER RETENIR UNS PAPERS QUE MAJORITÀRIAMENT SOLS TENEN VALOR PER ALS HISTORIADORS, I COM A MOLT SENTIMENTAL PER A LES ENTITATS LEGÍTIMES QUE PERDURIN I LES PERSONES QUE EN SIGUIN HEREVES. A MÉS LA MAJORIA DELS PAPERS QUE ES RECLAMEN NI TAN SOLS DEUEN ESTAR ESCRITS EN CASTELLÀ. TOT INDICA UN ALT GRAU D'AUTORITARISME I MIOPIA POLÍTICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ai Senyor! fletxa Barcelona
21 de gener de 2015, 10.46 h

O sia que la solució seria quelcom així: dilluns, dimecres i divendres, els tenim. I dimarts, dijous i dissabte, ens els continuen robant "por derecho de conquista", i el dia de Déu nostusinyor els posem als núvols. És això el "No Sempre"?. O tenen un altre acudit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
21 de gener de 2015, 01.35 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de gener de 2015, 11.44 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Observador fletxa Barcelona
20 de gener de 2015, 11.17 h

Realmente el robo a traves de sus leyes y tribunales parece que se consolida en españa. Y mientrastanto sus queridtos ciudadanos imperterritos unicamente porque va en contra de Catalunya y creen que a ellos no les afecta. Después a esa 'buena gente' que passa de todo cuando tengan problemas pediran ayuda.
España cada dia es más infumable. Cuando se queden solitos con su birria de pais con su pan se lo coman. Vuelven a la inquisiciónb a marchas forzadas. Ja s'ho trobaran, nosaltres ja no h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat










#CATALUNYAusurpada fletxa







BLOGS enquestes

Vicent Luna Vicent Luna
Antoni Miró, la mirada rebel
Joan Guerola
Contes d'en Jan Bosch 176 El Gat
El Comunicado - JL Herrera El Comunicado - JL Herrera
El 21D no va solo de Independencia
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
Espanya apunyala la sobirania de Catalunya a marxes forçades
Estanis Alcover Estanis Alcover
Sàpiens aporta una bona història del periodisme de Catalunya
Vicenç Plans Vicenç Plans
La resposta és a l’extrem, si volem evitar noves eleccions (1512/2017)
Sergi Tarrés i Sales Sergi Tarrés i Sales
16 HORES AL DIA
Jordi Solà Coll
Només una part de la veritat. Opressió i independència de Catalunya




publicitat



EDITORIAL fletxa

Els independentistes guanyaran sinó es creuen les enquestes

Som davant unes eleccions “il·legals” i cal que ho recordem. Els grans mitjans de comunicació tenen clar que volen acabar amb els independentistes i han descobert que les enquestes manipulades són una eina clara de desestabilització. ... Llegir-ne més



#xocdetrens fletxa








publicitat





publicitat







publicitat



publicitat



publicitat



logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.