El digital dels que votaran #SíSí. N. 3818. Dimarts, 24 d'octubre de 2017 07:44 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ANC reclamarà a Colau un "gest explícit" amb el procés sobiranista

Jordi Sánchez es declara incapaç "d'interpretar" quines repercussions pot tenir un 'sí' o un 'no' a la consulta interna d'Unió

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de l'ANC, Jordi Sánchez, s'ha referit aquest dijous a dos dels actors polítics que, de moment, s'estan resistint a sumar-se al full de ruta que l'Assemblea, Òmnium, CDC i ERC van signar. Sánchez ha reaccionat a la negativa a signar aquest document de la líder de Bcomú i possible alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirmant que quan es reuneixin li reclamarà "gestos concrets" de "compromís" amb el procés sobiranista. Pel que fa a la pregunta de la consulta que ha organitzat Unió Democràtica, Sánchez ha preferit no valorar-la per "respecte" al procés intern i, sobretot, perquè no s'hi veu "amb cor "d'interpretar" quines repercussions pot tenir un 'sí' o un 'no' com a resposta guanyadora.

Jordi Sánchez no perd l'esperança que formacions com Unió Democràtica o Barcelona en Comú s'acabin sumant al full de ruta que l'ANC, Òmnium, CDC i ERC impulsen i, finalment, el puguin signar. De fet, ha recordat que les formacions i entitats que ja l'han assumit tenen clar que el document era "un preacord" i que "sabien que passades les municipals havíem de tornar a treballar" per sumar-hi més partits, obrint així la porta a negociar algun dels punts.
 
En parlar concretament de la reunió prevista amb Ada Colau, el president de l'ANC ha considerat que la preveu "molt positiva" i ha recordat que la líder de Bcomú "va votar sí-sí al 9-N", intentant així treure ferro a les declaracions on va afirmar que no signaria el full de ruta i que, conseqüentment, ERC no entraria al seu possible govern municipal.
 
"Creiem que no és l'ANC qui ha de valorar les relacions per establir les majories de govern als municipis. La nostra petició a totes les formacions és que assumeixin el procés com a propi, que es comprometin en el procés que s'iniciarà el 27-S, i vull valorar positivament les afirmacions de Colau on es compromet amb el procés constituent i el dret a decidir. Després, treballarem indubtablement perquè totes les formacions, també Bcomú, se sumin a full de ruta", ha explicat Sánchez en un acte amb la sectorial econòmica de l'Assemblea.
 
Amb tot, ha avançat que quan es trobi amb Colau "posarem sobre la taula la possibilitat que s'incorporin al procés". "És indubtable que demanarem un compromís explícit a Colau com ho demanem a tothom. Demanarem gestos concrets de compromís", ha dit Sánchez. Malgrat això, ha reclamat que tant si Colau i Bcomú signen el full de ruta com si no ho fan, el que és per a ell "realment important" és que a l'Ajuntament de Barcelona "hi ha una majoria indiscutible de regidors a favor del procés". "Demanarem que aquesta majoria es visibilitzi", ha avançat.
 
L'altre actor polític que aquesta setmana està d'actualitat per la seva adhesió o no al full de ruta de l'ANC és Unió Democràtica, que ja ha presentat la pregunta que la direcció del partit ha decidit fer en la seva consulta interna. La manca de claredat i les complicacions en el contingut que des dels sectors crítics dels democristians s'atribueix a la pregunta sembla planar també per la ment de Jordi Sánchez, que ha preferit no entrar massa en el fons de la qüestió.
 
Tot i així, i amb una certa ironia, el president de l'ANC ha assegurat que no ha "arribat encara a fer l'anàlisi" del significat de les respostes a la pregunta, i que no es veu "amb cor d'interpretar un hipotètic sí o un hipotètic no" i les seves conseqüències respecte del full de ruta. "Hem de veure com ho interpreten els actors que s'han manifestat dins el partit, i després del resultat, ja ho valorarem", ha conclòs.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
6 de juny de 2015, 09.27 h

L'únic gest explícit amb el procés sobiranista que pot fer la SuperMan Donguilla és dimitir i marxar-se a casa. I no crec que els seus "jefes" li permetin fer-ho. Van muntar tot el sidral de Can Vies per a posar una tiparraca com aquesta d'alcaldessa i carregar-se Barcelona des de dintre, ja que des de fora no ho poden fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
pengyu fletxa tarragona
5 de juny de 2015, 23.53 h

ANC estas perdent el temps amb la sra. Cola. Es clar que es deu al espanyolisme de Podemos, por lo tant Jordi Sanchez, pose el fil a la ajulla a onaltre lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
5 de juny de 2015, 23.45 h

Quin gest explícit ha de fer la senyora aquesta? Si és espanyolista no crec que ens pugui ajudar gaire en la independència de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de juny de 2015, 13.28 h



LOS DE PODEMOS Y OTRAS MARCAS SUCEDÁNEAS, SE ESTÁN BAJANDO LOS PANTALONES CON EL PSOE , PARA QUE LES ENCULE BIEN, TANTO COMO PREGONABAN QUE NO SE UNIRÍAN A LA CASTA, PERO YA SE SABE, EN CUANTO HAN OLIDO DINERO Y PODER, SE HAN BAJADO AL PILÓN. PORCA MISERIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de juny de 2015, 13.26 h



COMUNICADO
--------------------


Tras las elecciones municipales y autonómicas llevadas a cabo recientemente, se han abierto unas expectativas inusitadas hasta la fecha ante la espectacular irrupción en el mapa político de fuerzas casi desconocidas hasta hace poco más de un año, Podemos ( con diversas marcas ) y Ciudadanos, que han tomado auge ofreciendo medidas mágicas que solucionen la acuciante necesidad de amplias capas de la sociedad, sometidas
sin reparos a la maquinaria explotad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de juny de 2015, 11.44 h

#3

No en tè de talla política . Es deu els seus votants, I ja sabem que una gran majoria son els que rodejavant els seus scratchers .


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
5 de juny de 2015, 01.50 h

ARRIBA L'HORA DE LA VERITAT.

HI HA ALGÚ QUE DUBTI QUIN ÉS EL TEMA POLITIC MĒS IMPORTS T DE CAR EN 300 ANYS?

Colau serà una traidroa al poble? Veurem. Així es fa l'història. Qüestió de talla política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de juny de 2015, 01.33 h


El meu nom de dalt ,ja o diu tot. 5 anys fent campanya i que l'han sigut decisives per les Municipals. No crec em la Colau, per que arrastre uns antecedents polítics que la lligant molt . ESTÀ COMPROMESA EM ELS SEUS SCRATCHES .


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fideli fletxa rdnes
4 de juny de 2015, 23.50 h

A la fAda encara no la veig com alcaldessa....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat




#xocdetrens fletxa






EDITORIAL fletxa

Grup Godó i Zeta, treguin les seves brutes mans del meu país

Les seves dues capçaleres han demostrat aquest diumenge la ignomínia d’uns mitjans de comunicació que han treballat i treballen en contra la majoria de la ciutadania del país que diuen defensar.                                                                                                                            ... Llegir-ne més



BLOGS enquestes

Jordi Solà Coll
República Catalana. El dolorós camí de la història cap a la llibertat
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
No tot està escrit en el guió d'aquesta setmana
Joan Puig i Cordon Joan Puig i Cordon
Només acataré les lleis de la República Catalana
Joan Lladonet Joan Lladonet
Qui són els que adoctrinen?
Josep Huguet Josep Huguet
LA MARCHA DE LA SAL
Stella Firinu Stella Firinu
De sectarismes i de la inexistència de veritats absolutes
Josep M Gatnau
Rajoy executa un Cop d'Estat
Víctor Gonçal Víctor Gonçal
És el PSOE qui declara la dictadura
publicitat





publicitat













publicitat







LES MÉS fletxa








NO-DO - ESTAT D'EXCEPCIÓ fletxa

[4] Votar pot significar presó!



publicitat




logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.