El digital dels que votaran #SíSí. N. 3908. Dilluns, 22 de gener de 2018 07:25 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

El CGE reconeix a Cs i PSC el dret a demanar dictamen de la llei de l'1-O

El Consell de Garanties respon així les peticions que els dos grups havien fet en rebre el rebuig de la Mesa a la seva reclamació

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha emès un acord en resposta a les peticions que PSC i Cs havien fet per demanar-li dictamen sobre la llei del referèndum, després que la Mesa del Parlament hagi rebutjat aquest dimecres al matí tramitar aquesta reclamació d'informe.
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
L'ens consultiu reconeix al seu escrit el dret dels diputats i dels grups parlamentaris a demanar un dictamen sobre qualsevol llei, i per tant també de la del referèndum. Però tot i això, remarca que el reglament estableix que és la Mesa del Parlament qui ha de tramitar la sol·licitud a petició dels grups parlamentaris.

D'aquesta manera, veu "preceptiu" que si les formacions polítiques ho desitgen que puguin demanar l'informe del CGE però no n'emet un sobre la llei de l'1-O perquè han estat Cs i PSC qui han entrat la petició sense l'acord de la Mesa per tramitar-ho.
 
El ple del Consell de Garanties ha volgut emetre aquest dimecres a la tarda un acord, després que Cs i PSC s'hagin dirigit directament a l'ens consultiu per demanar un dictamen sobre la llei del referèndum del pròxim 1 d'octubre que s'està tramitant a la cambra catalana.

"Caràcter perceptiu"

Així, el CGE ha volgut "fer avinent al Parlament el caràcter preceptiu" de l'obertura d'un període per tal que els grups parlamentaris puguin "sol·licitar dictamen a aquest Consell, en garantia del dret dels diputats en l'exercici de la seva funció".
 
Tot i reconèixer així que els partits haurien de poder exercir el seu dret de reclamar un informe consultiu, el CGE matisa que "correspon a la Mesa, com a òrgan parlamentari competent per a la qualificació i admissió a tràmit de totes les iniciatives parlamentàries, la tramesa de les sol·licituds de dictamen".

D'aquesta manera, el Consell de Garanties respon a PSC i Cs que si volen demanar-los un informe, ho han de tramitar a través de la Mesa, que hauria d'acordar la sol·licitud, i no fer-ho directament com han fet ells. En aquest cas, però, la Mesa ha rebutjat la seva petició i no ha tramitat res al respecte.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Marta fletxa Sabadell
7 de setembre de 2017, 15.18 h

Encara votes socialistes?

Quin fàstic de partit !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
7 de setembre de 2017, 11.12 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
7 de setembre de 2017, 11.09 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 de setembre de 2017, 11.07 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 de setembre de 2017, 11.05 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
6 de setembre de 2017, 19.14 h





Val mes que tornis a l'armari, Iceta, aqui ja fots pudor.




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Içeta és el novio del Cuní fletxa es donen pel cul embadurnats amb nata
6 de setembre de 2017, 19.10 h

papallones


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Içeta és el novio del Cuní fletxa es donen pel cul embadurnats amb nata
6 de setembre de 2017, 19.10 h

papallones


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Içeta és el novio del Cuní fletxa es donen pel cul embadurnats amb nata
6 de setembre de 2017, 19.10 h

papallones


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






EDITORIAL fletxa

No podem acatar l’alteració del resultat electoral

Vam decidir participar en unes eleccions il·legítimes i malgrat totes les dificultats els independentistes les van guanyar, el que no és possible ni acceptable és alterar aquest resultat per la via de la repressió i saltant-se les seves ... Llegir-ne més





BLOGS enquestes

Pere Joan Barceló Pere Joan Barceló
El sentit de la legislatura
El Dietari del Procés El Dietari del Procés
Tot un estat contra un home
Joan Lladonet Joan Lladonet
Com és possible tan poca vergonya en una declaració?
Joan Canadell Joan Canadell
#NousRepublicans ... experiències o lliçons?
Joan Guerola
Contes d'en Jan Bosch 181 Un divorci prou bo 5
Alethéia
Una respuesta a una lectura de Catalunya mal informada
El Comunicado - JL Herrera El Comunicado - JL Herrera
Presidente o Presidiario
Vicenç Plans Vicenç Plans
Les oligarquies colonials i l’economia catalana (16/1/2018)




publicitat





publicitat





#CATALUNYAusurpada fletxa





publicitat



#xocdetrens fletxa








publicitat








logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.