directe ! a La República. N. 3997. Dissabte, 21 d'abril de 2018 23:11 h


directe!cat


acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

El CGE reconeix a Cs i PSC el dret a demanar dictamen de la llei de l'1-O

El Consell de Garanties respon així les peticions que els dos grups havien fet en rebre el rebuig de la Mesa a la seva reclamació

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha emès un acord en resposta a les peticions que PSC i Cs havien fet per demanar-li dictamen sobre la llei del referèndum, després que la Mesa del Parlament hagi rebutjat aquest dimecres al matí tramitar aquesta reclamació d'informe.
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
L'ens consultiu reconeix al seu escrit el dret dels diputats i dels grups parlamentaris a demanar un dictamen sobre qualsevol llei, i per tant també de la del referèndum. Però tot i això, remarca que el reglament estableix que és la Mesa del Parlament qui ha de tramitar la sol·licitud a petició dels grups parlamentaris.

D'aquesta manera, veu "preceptiu" que si les formacions polítiques ho desitgen que puguin demanar l'informe del CGE però no n'emet un sobre la llei de l'1-O perquè han estat Cs i PSC qui han entrat la petició sense l'acord de la Mesa per tramitar-ho.
 
El ple del Consell de Garanties ha volgut emetre aquest dimecres a la tarda un acord, després que Cs i PSC s'hagin dirigit directament a l'ens consultiu per demanar un dictamen sobre la llei del referèndum del pròxim 1 d'octubre que s'està tramitant a la cambra catalana.

"Caràcter perceptiu"

Així, el CGE ha volgut "fer avinent al Parlament el caràcter preceptiu" de l'obertura d'un període per tal que els grups parlamentaris puguin "sol·licitar dictamen a aquest Consell, en garantia del dret dels diputats en l'exercici de la seva funció".
 
Tot i reconèixer així que els partits haurien de poder exercir el seu dret de reclamar un informe consultiu, el CGE matisa que "correspon a la Mesa, com a òrgan parlamentari competent per a la qualificació i admissió a tràmit de totes les iniciatives parlamentàries, la tramesa de les sol·licituds de dictamen".

D'aquesta manera, el Consell de Garanties respon a PSC i Cs que si volen demanar-los un informe, ho han de tramitar a través de la Mesa, que hauria d'acordar la sol·licitud, i no fer-ho directament com han fet ells. En aquest cas, però, la Mesa ha rebutjat la seva petició i no ha tramitat res al respecte.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Marta fletxa Sabadell
7 de setembre de 2017, 15.18 h

Encara votes socialistes?

Quin fàstic de partit !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
7 de setembre de 2017, 11.12 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
7 de setembre de 2017, 11.09 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 de setembre de 2017, 11.07 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 de setembre de 2017, 11.05 h

TROBO QUE EL QUE ES DIU D'ICETA, ESTÀ FORA DE LLOC EN AQUESTS MOMENTS.


UNA MICA MÉS DE SERIETAT, LES CRIATURES NO BAIXARIEN A SEGONS QUINS NIVELLS.

TOT I QUE RECONEC QUE ICETA CADA DIA EST`MÉS FORA D'OSQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
6 de setembre de 2017, 19.14 h





Val mes que tornis a l'armari, Iceta, aqui ja fots pudor.




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Içeta és el novio del Cuní fletxa es donen pel cul embadurnats amb nata
6 de setembre de 2017, 19.10 h

papallones


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Içeta és el novio del Cuní fletxa es donen pel cul embadurnats amb nata
6 de setembre de 2017, 19.10 h

papallones


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Içeta és el novio del Cuní fletxa es donen pel cul embadurnats amb nata
6 de setembre de 2017, 19.10 h

papallones


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat




publicitat






EDITORIAL fletxa

"Occupied": Catalunya, país ocupat

"Occupied" és una sèrie de política ficció ambientada en un futur pròxim, on Noruega ha abandonat l'extracció de combustibles fòssils a causa dels efectes devastadors del canvi climàtic sobre el país. A causa d'aquesta nova ... Llegir-ne més





#xocdetrens fletxa








BLOGS enquestes

El Dietari del Procés El Dietari del Procés
Torna el debat sobre la llista unitària
Joan Guerola
Contes d'en Jan Bosch 194 Digues-me, que fas aquí? 13
Màrius Viella Màrius Viella
Avançar amb el passat present
El Comunicado - JL Herrera El Comunicado - JL Herrera
Presos de Prensa
Josep Maria Loste Josep Maria Loste
Macron, Europa i la neocentralització “cachée”
Jordi Matas i Dalmases Jordi Matas i Dalmases
El bloc del 155
Dolors Valls Dolors Valls
On és el Nord, Carles Puigdemont?
Vicenç Plans Vicenç Plans
L’aposta catalana per afrontar la globalització (20/4/2018)


publicitat



#CATALUNYAusurpada fletxa







publicitat







publicitat






logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.